Hudiksvalls tidning (HT): "Vi kommer aldrig att bli någon stadsfestival"

Idag är vi och vår kulturförening, Alternativkretsen, med i Hudiksvalls Tidning (HT) med vår Subscene Festival. Nedan kan ni läsa hela artikeln skriven av Sanna Arbman Hansing samt hitta ursprungsartikeln HT.  


 "Vi kommer aldrig att bli någon stadsfestival"

Petra Shara Stoor, Fredrik Fernlund, Hans Van Den Broeck och Erik Ahlqvist Loiske ordnar en festival för att främja den alternativa kulturen.  Fotograf: Sanna Arbman Hansing

Petra Shara Stoor, Fredrik Fernlund, Hans Van Den Broeck och Erik Ahlqvist Loiske ordnar en festival för att främja den alternativa kulturen. Fotograf: Sanna Arbman Hansing

När det arrangeras för få konserter och ens favoritmusik aldrig spelas på radio får man ta saker i egna händer. Det gjorde kulturföreningen Alternativkretsen Hälsingland som nu ordnar en festival utanför Forsa.

Gräset växer högt runt den gamla dansbanan i Åkernäsparken. Här brukade ungdomen samlas för att dansa men nu används den vackra byggnaden sällan.

– En viktig grej med festivalen är att vi vill återupptäcka platser som är glömda och väcka dem till liv igen, säger Petra Shara Stoor.

Hon är ordförande i Alternativkretsen Hälsingland som arrangerar Subscene Festival den 1-2 augusti. Målet är att skapa en scen för kultur som vanligtvis inte får så stor uppmärksamhet. Det kan vara allt ifrån konstnärer som gör någonting annorlunda till band som verkar i en genre som aldrig spelas på radio.

– Vi vill främja den alternativa kulturen och hitta lokala förmågor i Hälsingland, säger Fredrik Fernlund som också är med och arrangerar.

Han berättar om sin vision om ett litet festivalområde med en intim känsla där folk grillar, campar och lyssnar på musik tillsammans. Nytt för i år är att det finns en badplats i närheten.

– Det ska vara intimt och verkligen i naturen. Vi kommer aldrig att bli någon stadsfestival, säger Fredrik Fernlund.
 
 

Artikel skriven av Sanna Arbman Hansing
0650-355 92 
sanna.arbmanhansing@ht.se