Alternativkretsen presenterar sin nya logotyp

Med nya krafter för 2015 så bestämde sig styrelsen att ett nytt grafiskt utryck behövdes för vår förening för att stärka vår identitet. Nu presenterar vi stolt vår nya logotyp till er. Vi hoppas kunna bära denna logotyp lång tid framöver. 

Historien

Logotypen kom till på en fikarast då vår förening var nere och representerade oss i Västerås på Kulturens förbundsstämma våren 2015. Anton och Fredrik var på fika och drack kaffe och satt och kladdade på en pappersduk för skojs skull runt att vi måste få till en ny logotyp. Fylld med tankar och känslor för subkulturen börjades det funderas varför den "vanliga" kulturen inte uppmärksammar subkulturerna på samma sätt som mainstream-kulturerna. Det blev självklart en del politik runt diskussionen men vi gick åter till vår känsla till vilka vi är och hur vi upplever oss och vår förening. Ett A kladdades ned och en K på pappret och vi vred och vände på dessa tills vi insåg att vi tittade på ett isberg som nu börjat smälta och synligöra subkulturerna i Sverige. Vår nya logotyp hade nu föds. 


Alternativkretsens nya logotyp, vit på svart bakgrund


Alternativkretsens nya logotyp, svart på vit bakgrund

Logotypen är ett monogram av AK (AlternativKretsen) och representerar subkulturer i allmänhet, och vår kulturförening i synnerhet. Symbolen kan också liknas vid ett isberg där bara toppen av vår kulturen syns utåt men under ytan finns det en subkultur som är så mycket större. Det visuella uttrycket har också vissa liknelser vid runskrift vilket visar vår bakgrund, men som för den sakens skull inkluderar alla. Tillsammans ska vi möjliggöra för före kulturaktörer att verka och synas i Nordanstig och Hälsingland.
— Designer Anton Alexander Jacobson