VÅRA KULTURUTÖVARE

Nedan ser du en kort presentation av de kulturutövare som idag har ett aktivt samarbete med Alternativkretsen.

Som ansluten kulturutövare kan du få hjälp av oss med bland annat att...

  • starta en studiecirkel

  • hitta arenor att uppträda på

  • arrangera evenemang

  • marknadsföra din akt

  • ta del av vårt nätverk

 
 

DIMMERAR´YN

Vokalgruppen Dimmerar'yn

Dimmerar'yn är en vokalgrupp från norra Hälsingland, som med sina vackra stämmor framför sånger från förfluten tid såväl som nutid. Dimmerar'yn som betyder "Gudinnorna", är en synergi av vackra musikaliska impulser och inspireras av de magiska och sagolika elementen.

Gruppen bildades hösten 2012 i samband med vinterevenemanget Midvinterglöd och är en enad kraft av kvinnor som med sin vackra musik och samstämda klang vill trollbinda sin publik och nå ända in i hjärteroten.

MEDLEMMAR:

Tua Eurén 
Lovisa Hall
Bonnie Söderberg
Lotta Lindgren
Barbro Larsson
Petra Shara Stoor
Greta Andersson 
Kajsa Benett
Helena Högström

 

 

SKULLS & BONES ARTWORK
Konstnär Petra Shara Stoor

Konstnär Petra Shara Stoor - Skulls & Bones Artwork

Konstnär Petra Shara Stoor - Skulls & Bones Artwork

Skallkonstnär, makeup artist, attributmakerska, arrangör och kulturentreprenör.

Petra Shara Stoor är född och uppväxt i Österbotten i Finland och efter många anhalter världen kring fann hon vägarna till  Hälsingland. Hon förälskade sig i Hälsingland  stannade kvar här och startade företag som frilansande makeup artist. Det var även här i de djupaste skogarna i Hälsingland som hon fann sitt kall som skallkonstnär. 

Våren 2011 efter en vandring i Hälsinglands djupa skogar fann Petra Shara ett kranium av en älg. Petra Shara kände ett kall att göra något med detta kranium så hon putsade upp det och skapade med färg en hyllning till dessa kvarlevor som en gång gått omkring i Hälsinglands skogar.  Så föddes ”Aruaa”, den första målade skallkonsten, som en hyllning till livet och döden. Sedan dess har många kranier fått liv och blev även grunden till konceptet Skulls & Bones Artwork - en interaktiv mötesplats av konst och upplevelser. 

Tillsammans med sin partner Fredrik Fernlund skapar Petra Shara Stoor idag fler byggstenar till konceptet Skulls & Bones Artwork.  I de evenemang och upplevelser Shara & Fredrik anordnar hos Skulls & Bones Artwork i Jättendal väver de inte bara in skallkonsten utan även folktro, musik, magi och världar från andra dimensioner.